» » » » WYSIWYG Editörü

WYSIWYG Editörü

omerkul
omerkul 10-10-2014, 01:56
Merhaba arkadaşlar kolay gelsin. LiveEditor WYSIWYG'yi aylardır kullanmaktayım. Ancak birşey dikkatimi çekti, şu şekilde anlatmak istiyorum;

WYSIWYG Editörü

Yukarıdaki kırmızı kare içerisine aldığım kodlar gereksiz, çok gereksiz. LiveEditor WYSIWYG'de ne kadar enter tuşuna bassam bu şekilde bir görüntü oluşturmakta. BBcode editördeki gibi br şeklinde alt satıra geçmesi gerekirken boş yere div'ler, span'lar oluşturuyor, bu da içerik/kod oranını düşürerek siteye kötü yansıyor.

Bunun yerine BBcode editörü kullanmaya çalıştım, ancak bu sefer de anasayfadaki resimlere konunun linkini verirken zorlanıyorum. WYSIWYG'de bulunan renkli link ekleme de BBcode'de bulunmuyor, dolayısı ile linklerimi de veremiyorum. Yukarıda belirttiğim gibi LiveEditor WYSIWYG'de enter tuşuna bastığımızda o kadar div, span oluşturması yerine sadece bir br atmasını nasıl sağlayabiliriz? Engine/editör klasöründeki düzenlemediğim, kurcalamadığım js kalmadı 1 haftadır üzerinde çalışıyorum ancak düzeltemedim. Bu bence editördeki bir problem çünkü alt satıra geçerken br atması gerekmez mi? İçi boş o kadar div ve span oluşturması normal değil diye düşünüyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
omerkul 10 Ekim 2014 15:57
@MaRZoCHi, WYSIWYG'i çözüme kavuşturamayacaksak en kötü ihtimalle BBcode'yi kullanmayı düşünüyordum. Anlaşılan hazır bir şablon oluşturup BBeditör kullanmak daha mantıklı, dediğin gibi veritabanına çok içerik girmiyor :) Cevabın için teşekkür ederim.
3 779
MaRZoCHi 10 Ekim 2014 11:33
Ayrıca bu kodlardaki ufak bir hata nedeniyle sitede hatalar olabiliyor, tasarımsal olarak. Açık kalan taglardan dolayı.
Bu durum editöre bağlı muhtemelen düzeltilmesi mümkün değildir. Tamamen editörü değiştirmek gerekebilir. Ama hepsi de bu şekilde olabilir. Yani net bir çözüm olmayabilir.

Bu nedenle BBeditor her zaman daha iyidir. Veritabanına aşırı derecede kod girilmesini önler. Daha az kod ile aynı yazıyı ekleyebilirsiniz.

Resim link olayına gelirsek. Şöyle bir kullanım uygun olabilir. Fakat resmi thumb olarak değil img olarak girmelisiniz. Örnek :
[url=http://dle.net.tr][ img ]http://dle.net.tr/logo.png [ / img ][/url]

--------------------