» » » » Full Story Resim Küçültme

Full Story Resim Küçültme

cepkutusu
cepkutusu 5-12-2014, 23:02
Full Strory Resim ile reklam yan yana gelsin diye

Css ye : .full-story img {max-width:360px;}
Full story :

<div style="float: left; display:block; width: 360px !important;">
<div id="”ad1″">         
<center> 
[b]Reklam Kodu [/b]  
</center>         
</div>    
</div>                  
{full-story}</div>

kodlarını eklemiştik. Bu küçültme işlemini Tüm resimlere yapıyor. Sadece ilk eklenen resime küçültme yapsa ? Diğerlerine dokunmasa?
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
mrtk34 17 Ağustos 2015 17:34
Merhaba,

Cevabı şimdi gördüm, image denediğimde aşağıdaki şekilde oluyor. Bu konu benim için çok önemli yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.yukarikirzililar.com/uploads/posts/2015-07/medium/1438161034_metin-2.
jpg
3 779
MaRZoCHi 31 Temmuz 2015 00:38
thumb yerine image denediğinizde hangi resmi çekiyor? Bunu inceleyerek cevap verirseniz daha net anlayabiliriz sorunu.

--------------------
0
mrtk34 29 Temmuz 2015 12:13
Konuyu Hortlatıyorum :)

Resimdeki ayarı yapıyorum. Yüklerken resim küçüktme seçeneğide aktif. Fakat {thumb-1} tagını kullarak kucuk resimleri gösteremiyorum.

Yardım rica ederim.

3 779
MaRZoCHi 6 Aralık 2014 12:24
@cepkutusu, thumb özelliği, yüklenen resim küçültme sınırında ise küçültülüyor ve thumb tagı ile geliyor. Tıklanınca ise büyük hali geliyor.
Aktif etmek için yüklenen resimler için boyutlandırma sınırlarını ayarlamanız lazım.

--------------------
0
marika 6 Aralık 2014 11:48
Thumb, makaleye resim eklerken otomatik küçültme bölümü seçili iken yükleme yaparsanız ve yükledikten sonra resmi makaleye ekleme butonuna tıkladığınızda thumb eklemesi yapar.
0
cepkutusu 6 Aralık 2014 01:15
siteye resim eklerken thumb özelliğini nasıl aktif edeceğiz ?

Sanırsam thumb da resimlere tıklanınca büyüyor.

Bu özelliği aktif etmem için ne yapmam lazım ?
0
marika 6 Aralık 2014 00:18
anladım.

fullimage-x var fullstroy içinde o da iş görmezse tüm tarayıcılarda çalışacak bir işlem olan ilave alan ile ilk resmi fullstory içine eklemek olacaktır.
3 779
MaRZoCHi 6 Aralık 2014 00:10
@marika, Dediğiniz kod aslında belirtilen kullanıma uygun değil. {image-1} ile resim çekildiğinde yine makalede gözüküyor. Bu sefer resim iki kez görüntülenmiş olacak.
Buradan yeni bir eklenti üretebiliriz mesela, image veya başka bir tag ile çekilen resmi fullstory'de göstermeyecek.

--------------------
0
marika 6 Aralık 2014 00:04
http://imagizer.imageshack.com/img905/2906/iMq2yf.png
3 779
MaRZoCHi 5 Aralık 2014 23:58
Resim fullstory içerisinde olduğu için ayrı işlem yapmak biraz zor oluyor. CSS de böyle bir çözüm olabilir fakat alttaki resimlere mecburen pixel girmek gerekiyor...
Belki başka yol vardır şimdilik bu kadar bakabildim.

.maincont div:nth-child(2) img { width: 336px !important; }
.maincont img { width: 400px; }

--------------------