» » » » Konuyu Sadece Kategoride Sabitleme

Konuyu Sadece Kategoride Sabitleme

omerkul
omerkul 25-12-2015, 04:54
Merhaba arkadaşlar. Konu başlığında belirttiğim gibi. Mesela bir makale sabitleyeceğim, bu sadece anasayfada sabitleniyor. Ben paylaştığım konunun, anasayfada sabitlenmemesini, sadece kategoride sabitlenmesini istiyorum. Böyle bir şey mümkün müdür?
Çözüldü İşleme Alındı Bekliyor Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
marika 28 Aralık 2015 01:17
Denemeden modülün çalıştığını düşünerek varsayımda bulunmuştum. Modül aslında çalışıyordu bi sıra denemiştim. Senindle sürümünde çalışmamış olabilir. Yoksa modül haricinde son verdiğim kodlarda bi hata olduğunu sanmıyorum.
0
omerkul 27 Aralık 2015 05:04
İlginiz için teşekkür ederim öncelikle hocam. Geceden bu yana uğraştım durdum. Size de hayli zahmet verdim. Ancak sonuç olumsuz oldu. Yaptıklarım;

1-) engine/modules/functions.php açtım ve konuda belirttiğiniz değişiklikleri yaptım.
2-) Aşağıda gösterdiğiniz şekilde { content } yerine;
[not-aviable=main|cat]{content}[/not-aviable]

[aviable=main]{custom category="1-75" template="shortstory" aviable="global" from="0" limit="10" cache="yes"}[/aviable]

[aviable=cat]

[category=1-3,23,24,30,33,45,63,64,66,71]{custom category="current" template="shortstory" from="0" limit="10" cache="yes"}[/category]

[not-category=1-3,23,24,30,33,45,63,64,66,71]{custom category="current_sub" template="shortstory" from="0" limit="10" cache="yes"}[/not-category]

[/aviable]

kodlarını girdim. Burada "1-3,23,24,30,33,45,63,64,66,71" numaralar benim ana kategorilerim.

Şu durumda dediğiniz şekilde yaptığımızda, çok gariptir ki 33 ve 45 numaralı ana kategorilerde hiçbir içerik görünmüyor. Yine aynı şekilde sayfa altlarında numaralandırma (page-navi) sistemi de görünmüyor. Bunun için navigation="yes" yapısını denedim yine fayda etmedi. Bu arada makale hem ana hem de alt kategoride sabitlenmiyor.

Tek yapmaya çalıştığım, her kategoriye özel sabit bir konu atamak idi. Forumlarda olur bilirsiniz. Galiba şuan alt kategori için DLE'de yapılamıyor. "alt kategori ayrımı yapmıyor şu an ki dle" demişsiniz. Sanırım tek çaremiz DLE'ye alt kategoriler için bir tanımlamanın gelmesini beklemek.
0
marika 26 Aralık 2015 19:16
{custom category="1-75" template="shortstory" aviable="global" from="0" limit="10" cache="yes"}

şeklinde kullanırsan 1-75 arası tüm kategorilerden çeker yazıları. 1,2,3,4...,75 şeklinde uzun bir kullanım yorar siteyi. ayrıntı http://dle-news.ru/extras/online/index.html?startnews.html

Sadece alt kategori ayrımı yapmıyor şu an ki dle. Bu istediğini "Geçerli kategoride {custom}" eklentisini kurduktan sonra ilk anlatımlarımdan vazgeçip altta anlatacağımı gibi kullanmalısın.

//forum.dle.net.tr/datalife-engine/eklenti/273-gecerli-kategoride-custom.ht
ml
da anlatılanları sitende değişiklik yaptıktan sonra main.tpl nizde { content } yerine alttakini kullanmalısınız.

Ana kategorilerinin idler diyelim 1,3,5,6,7,8,9,10,14 olsun

[not-aviable=main|cat]{content}[/not-aviable]

[aviable=main]{custom category="1-75" template="shortstory" aviable="global" from="0" limit="10" cache="yes"}[/aviable]

[aviable=cat]

[category=1,3,5,6-10,14]{custom category="current" template="shortstory" from="0" limit="10" cache="yes"}[/category]

[not-category=1,3,5,6-10,14]{custom category="current_sub" template="shortstory" from="0" limit="10" cache="yes"}[/not-category]

[/aviable]

0
omerkul 26 Aralık 2015 00:25
@marika, İşte budur. Mükemmel oldu. Sitede 75 kategori var, dediğiniz şekilde 1,2,3,4...,75'e kadar gittim. Makale yine anasayfada ancak sabit değil. Ve kategorisinde sorunsuz bir şekilde sabit. Çok teşekkürler.

Şimdi küçük bir problem daha var. Alt kategorilerde konu sabitleme yapacağım. Yani makale ana kategoride sabit değil, alt kategoride sabit kalacak.

Sitemde kategoriler şu şekilde;
programlar/antivirüs/
programlar/dosya-kurtarma/

Burada dediğiniz düzenlemeyi, alt kategoride sabit, ana kategoride sabit değil şeklinde düzenlemek mümkün müdür?
0
marika 25 Aralık 2015 22:31
Bunu yapmak için anasayfaya çekeceğiniz konuları { content } ile değil de

{custom category="1,2,3" template="shortstory" aviable="global" from="0" limit="10" cache="yes"}

şeklinde çekerseniz anasayfada konular yine listelenir ( custom ile) ancak sabitler görünmez sadece kategori de content'e göre hareket eder sistem ve orada sabit konular görünür.

Bunun için söyle kullanın. Diyelim 3 kategoriniz var sitede. Main.tpl nizde { content } yerine alttakini kullanmalısınız.

[not-aviable=main]{content}[/not-aviable]

[aviable=main]{custom category="1,2,3" template="shortstory" aviable="global" from="0" limit="10" cache="yes"}[/aviable]