» » » » WebMoney ile alışveriş işlemleri

WebMoney ile alışveriş işlemleri

MaRZoCHi
MaRZoCHi Kurucu 3-07-2016, 19:06
Paypal'ın Türkiyede hizmetlerini durdurmasının ardından Shop bölümünde kullanabileceğim bir alternatif metod aramaktaydım. Uzun süredir WM hesabım vardı fakat sitede kullanmıyordum. Paypal probleminden sonra WM'yi tercih etmek zorunda kaldım. Diğer ödeme yöntemleri para göndermek için problem çıkartmıyor ancak, para çekmeye gelince sorun çıkartıyor veya şirket olmanızı, vergi numaranızın olmasını şart koşuyor.

Şimdilik Türkiye için kullanıcılar için en güzel seçenek EFT görünüyor. EFT işlemleri için de önerim EnPara'dır. EnPara ile ücretsiz bir şekilde para transferi yapabilirsiniz. 2-3 yıldır kullanıyorum ve gayet memnunum.

Yabancı kullanıcılara gelirsek; Avrupa'dan satın almalar azımsanmayacak seviyede idi, ancak Rusya, Ukrayna, Azerbaycan vs.. o bölgelerden de satın almalar oluyordu veya isteniyordu. Bu bölgelerde genellikle WM kullanılıyor. Bu nedenle seçilebilecek en iyi alternatif WM oldu benim için.

WebMoney ile alışveriş işlemleri


Hesabıma şuan para gönderilebiliyor, fakat sitede PayPal zamanında olduğu gibi otomatik olabilmesi için Formal Hesaba sahip olmam gerekiyor. 1 Hafta içinde de Formal Hesaba geçiş yapacağım tahminen. O süreye kadar ödemeler manuel olarak yapılacaktır. Sonrasında normal bir şekilde devam edecektir.

WebMoney ile alışveriş işlemleri


Bununla birlikte sistemde de hata onarımlar, yenilikler ve stil düzenlemeleri yapıldı. Dolar kuru ve dolar cinsinden fiyatlandırmayı anlık olarak görebilirsiniz. Kur için doviz.com verileri esas alınmıştır ve 20 dk da bir güncellenmektedir.

WebMoney ile alışveriş işlemleri

WebMoney ile alışveriş işlemleri
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
0
Mtemizce 26 Ağustos 2016 08:51
Yıl sonu ama, taşınacakta sistem denemesi yapılacakta süreçler uzun sürer. Bende haberi ilk duyunca hemen açılacak sanmıştım.
3 779
MaRZoCHi 25 Ağustos 2016 13:08
Paypal'ın Türkiye'ye geri döneceği açıklandı. Bununla eş zamanlı olarak sitemizde de tekrar paypal ile alışveriş imaknı sağlanmış olacak.

BDDK ile geçtiğimiz hafta toplantı yapan şirket, 2017 yıl sonuna kadar serverlarını da Türkiye'ye taşımayı planlıyor.

Kaynak: http://www.cnnturk.com/ekonomi/turkiye/paypal-turkiyeye-geri-donuyor

--------------------
3 779
MaRZoCHi 4 Temmuz 2016 22:52
@Hagen, teşekkürler. Paypal'ın yakın zamanda gelmesi muhtemel.. Yine de bilinmezlik hakim o konuya. Yabancılar için PayPal'ı da ilerleyen günlerde aktif edebilirim. EFT + PayPal + WebMoney olarak devam edebiliriz...

--------------------
3 779
MaRZoCHi 4 Temmuz 2016 03:26
@marika, Teşekkürler :)

--------------------
0
marika 3 Temmuz 2016 20:45
Hayırlı olsun. Güzel çözüm olmuş. Bol kazançlar.
deneme bonusu veren siteler