» » » » Responsive Mobil Tema Uyarlama

Responsive Mobil Tema Uyarlama

Maccy
Maccy 17-03-2016, 21:22
Merhaba arkadaşlar responsive temalardaki mobil versiyonu nasıl kullandığımız temaya entegre edebiliriz.Style kodlarıyla ilgili bir durum olmalı örneğin DLE 11.0 sürümünün responsive default temasının mobil versiyonunu çekmek istiyorum böyle bir şey yapabiliyomuyuz bilen arkadaşlardan bilgi bekliyorum :)

URL:http://sonsuratdownload.org

Çözüldü İşleme Alındı Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
3 779
MaRZoCHi 27 Mart 2017 17:52
Önemli değil. Ayrıca w yerine s harfini kullanın.

--------------------
0
By_AsiM 27 Mart 2017 14:38
@MaRZoCHi, qardaw yalniwlik oldu ben fb sayfanizdan numara vardi votsapda siz olduqnuzu sanip yazdim Kadir abiymiw ozur dilerim onceden
3 779
MaRZoCHi 27 Mart 2017 12:17
@By_AsiM, bana vatsaptan yazmadınız. Ayrıca bu tarz "ordan-burdan" birşeyler yazılmasını doğru bulmuyorum. Siteyi "süs" olsun diye açık tutmuyoruz. Bu kadar içeriği olan, herkesin soru sorabildiği bir forum varken. O kadar çaba gösterip telefon numarasına, sosyal medya hesaplarına veya özel siteye ulaşıp oradan iletişime geçecek kişi bu çaba ile her sorununu kendi çözebilmeli bence. Hiçbir sorun da bu kadar "özel" değil bence.

Bu gidişle siteyi kapatıp, özel olarak tamamen ücretli destek vermek gerekecek gibi görünüyor..

--------------------
0
By_AsiM 27 Mart 2017 12:01
@SyBeR, kendim yapacam kardew css den etmek oluyorsa hall ederim
150
SyBeR 27 Mart 2017 11:41
@By_AsiM,

Rica ederim. Css bilginiz biraz varsa kendi çabanızla düzenleme yapmanızı öneririm. Diğer türlü işlemi ücretli yapacak arkadaşlarda bu işi yapabilirler. Ancak tavsiyem kendinizin yapmasıdır.

--------------------
0
By_AsiM 27 Mart 2017 11:35
@SyBeR, evet kardewim tüm versiyonların mobil görünümdeki gibi görünmesini istiyorum arkadawlar yardim eder inwallah bilgi icin tewekkur edirem
150
SyBeR 27 Mart 2017 11:30
@By_AsiM,

İstediğiniz şey anladığım kadarıyla tüm versiyonların mobil görünümdeki gibi görünmesi. Bunun için default temayı kullanacaksanız, her kısım için ayrı ayrı yazılan responsive kısımları ayıklayarak tanımlı olan çözünürlük dışına almanız gerekir. Yani ana css kısımları ile diğer kısımları birleştirip düzenleme yapmanız gerekir. Bu istediğiniz yeni tema yapmaktan farklı değil.

Farklı bir yöntemi olduğunu düşünmüyorum şahsi olarak. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa onlarda yardımcı olacaktır.

--------------------
0
By_AsiM 27 Mart 2017 09:25
@MaRZoCHi, hocam ben size votsapda yazmiwdim benim site oxucu.biz dle 11 versiyonu yukledim Defaul sablonu bir tane cihaza gore uyumlasiyor istiyorum pc uzerinden girdikdede mobil gibi acsin opera ucbro gibi brovserleri nasil yonlendire bilirim chormede bawardim ama diger brovserlerde alinmiyor
3 779
MaRZoCHi 19 Mart 2016 21:03
Responsive temalarda mobil versiyonu diye bir durum yok. Sadece ekran boyutuna göre bazı yerler gizleniyor, bazı yerler görünür oluyor, bazı yerlerin boyutları ve stilleri değişiyor.

Örnek wrapper class'ı için ekran boyutlarına göre boyutlandırılması
@media only screen and ( min-width: 480px ) {
	.wrapper { width: 728px; }
}

@media only screen and (min-width: 768px) and (max-width: 959px) {
	.wrapper { width: 700px; }
}

@media only screen and (min-width: 480px) and (max-width: 767px) {
	.wrapper { width: 450px; }
}

Bunun yanında meta etiketlerde de
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1, user-scalable=no">

initial-scale=1, user-scalable=no kısımları opsiyoneldir.
Olmalı

--------------------
0
rnajans 18 Mart 2016 00:18
Evet yapabilirsin. Burada eğer hem pc hem mobil de aynı temayı kullanacaksınız sistem ayarlarından mobil görünümü kapatın bu yeterli olacaktır. Ancak o Temanın sadece mobil görünümünü kullanmak istiyorsanız css dosyalarını ve Temanın diğer tpl kodlarını Smartphone klasorundeki dosyalara yerleştirmeniz gerekiyor. En kolayı hicbirsey bilmiyorsanız o Temanın içindeki dosyaların tamamını templates klasorundeki Smartphone klasörüne kopyala. Böylece pc de başka tema kullansan bile mobil de bu Temanın mobil görünümü çıkacak. Bunun için sistem ayarlarından mobil görünümü aktif etmeyi unutmayın.
deneme bonusu veren siteler